Holland 2006

Opdateret den 24-07-2013

Galleri

 

 

Her er lidt om vores dejlige tur til Holland i påsken 2006

Vi kører hjemmefra kl. 18.30 temp. er 9 grader, vi er på vej til Holland. Overnatter i Maribo kommer med færgen fra Rødby klokken 7.15

Kørte ind på Stillhorn kl 11.30 og spiste frokost, sms’ede med nogle af de andre fra klubben som fortalte at de ikke var ret langt derfra så vi ventede på dem. Vi ankom til Camping Wienberg kl. 13, der var allerede kommet en hel del Adria folk men der var ikke så mange at se, det viste sig at der var en del som var inde i vognene og få en lille lur. Der gik nu ikke længe før der viste sig nogen udenfor. Vi havde snakket om restauranten havde åbent, det havde den men der var ikke plads til alle sammen så vi blev delt i 2 hold som gik op og spiste, kl. 18 og kl. 20 vi var oppe på sidste hold, hvor vi spiste sammen nogle af de andre

Vi havde morgenmøde kl. 9, og herefter blev grupperne sendt af sted med 15 min. mellem hver, vi kørte derfra kl. 10,15 og temp. var 7 grader og det blæser og vinden er kold. Vi er 6 vogne i vores gruppe, vi holder nogle rast undervejs hvor vi hygger os, vi har ikke så travlt for etapen i dag er ikke så lang, kl. 13,25 kommer vi som den sidste gruppe til Camping Zeeburg efter en køretur på 340 km.

Standerhejsning kl. 9. kl. 10 er vi en gruppe som kører på tur til Marken, hvor vi er ude og se de specielle grønne Hollandske huse med kanaler, vi fandt også nogle hollandske træsko som var lavet som sutsko og dem var vi nødt til at eje, vi købte et par orange og et par røde.

Derefter kører vi til Volendam hvor vi parkerer midt i byen, der er nogen som kommer og fortæller os at vi parkerer i den blå zone – og det må man ikke uden at have en speciel parkeringsskive, vi skulle kunne købe den i turistbureauet?? Vi tager chancen og parkerer bare, vi går en tur rundt i byen og kigger på en masse butikker og vi finder er supermarked hvor vi får handlet lidt, vi har haft sol med koldt blæst, da vi kommer ud fra supermarkedet har det regnet, og nogle af de andre var blevet godt våde. Vi kører ud på den lille dæmning hvor vi kører ind og spiser frokost, vi fik nogle dejligt flüte med skinke og ost i.

Derfra fortsætter turen til Giethorn, her havde vi svært ved at finde byen fra P-pladsen, men efter nogle gange frem og tilbage lykkes det at finde broen ind til byen, hvor vi var rundt og se på alle husene som kun havde broer og vandveje til deres hjem, derfra kørte vi hjem til pladsen vi var først hjemme omkring kl. 20.

I dag var vi med bus til Keukenhof, men hernede havde vinteren også været lang, så det var kun nogle hyacinter, krokus og nogle af de tidligste tulipaner som blomstrede udenfor, men inde i væksthuset kunne vi se dem alle og i orcidéhuset var der også flot, det var en heldagstur så vi havde madpakke med hjemmefra. Det var solskin og stadig den kolde vind, men en dejlig tur da vi havde vores varme tøj på, om aftenen var der hygge rundt omkring i vognene.

Igen i dag var der bustur, vi var rundt og se Amsterdam og inde på et diamantsliberi, hvor vi også købte en ring, kørte også til Haag. Var inde og se porcelænsfabrikken Delfs, skal lige love for at det var dyre ting de havde derinde, og en tur til Maurodam (minibyen) hvor vi gik rundt og så på det hele, der havde de også et hus med is skulpturer, det var rigtigt flot, det er første gang vi har set det. Det var overskyet i formiddags men flot sol i eftermiddag.

Om tirsdagen havde vi hørt at der havde været et par stykker oppe i baren på campingpladsen, og efter turen var vi nogle stykker som stod og snakkede om at det var lidt ærgerligt at vejret ikke var lunere så vi kunne lave noget fælles, vi blev enige om at gå rundt til alle vognene og fortælle at vi gik i baren kl. 20, og sikke rykind der blev deroppe, tror kun at der var 2 hold som ikke kom, så der blev snakket og hygget rigtigt meget.

I dag var der fridag så vi kørte en tur til Caravan Boulevard i nærheden af Alkmaar, vi var ca. 5 vogne som kørte dertil, var inde og kigge på udstyr og fik købt nogle småting, måtte også lige hen og kigge på en Adria forhandler hvor vi også småhandlede lidt, fortalte ham at vi kom fra Adria Club Danmark, så da vi skulle til at gå kaldte han på os og forærede os alle en kortlampe og inviterede os på kaffe, sikken service. Vi havde sagt til de andre at vi skulle derfra og til Amsterdam for at hente ringen som vi havde købt i går (den skulle gøres større) så vi kørte ind til byen og hen til diamantsliberiet hvor der var en portner som gav os lov til at komme indenfor at holde nu da vi skulle hente en ring. Derfra kørte vi hjem til pladsen.

Igen i dag var der bustur, vi skulle til Alkmaar og se ostemarkedet og sikke mange mennesker der var derinde, vi blev da også væk fra hinanden mens vi gik og filmede, men tog det meget roligt da vi havde fået besked på at bussen kørte igen kl. 12, så om ikke andet så kunne vi jo bare mødes der, men vi fandt hinanden inden, så på en af de små cafeer og fik en kop kaffe og et stykke kage.

Efter standerstrygning gjorde vi klar til at køre videre, godt at vi fik pakket sammen i går for det har regnet hele natten.

Vi ville køre ned ved St. Goar ved Rhinen og holde resten af vores ferie.

Adria Club Danmark

Aase & Bjarne

.

 

 

   

 
   
     
     
Delfs   Orange sutsko
     
     
     
     
     
     
     
     
  Påskeliljer Der er ikke noget som klemmer
     
    Der var mange i Keukenhof