403 Pinsetur til Aarhus – Europæisk Kulturby 2017

Start tidspunkt: 02-06-2017 00:00

Slut tidspunkt: 05-06-2017 10:30

Beskrivelse: Vi har et spændende program under udarbejdelse, og vores plan er at bo på DCU plads Blommehaven Camping i den naturskønne Marselisborg skov, hvor vi håber at kunne få plads til 25 vogne.
Vedrørende venteliste: De første 25 vogne er med, men meld dig blot til på Igroups.dk for så rykker du op i rækken, når nogen springer fra.

Foreløbigt program:

Fredag d. 2. juni 2017
Vi mødes fredag i løbet af dagen.
Kl. 18 er der velkomst og standerhejsning.
Kl. 19 fællesspisning af medbragt mad (hvis vejret tillader det)

Husk også det gode Adriahumør

Lørdag d. 3. juni 2017
Kl. 9:45 – Vi mødes ved indgangen til Væksthusene i Botanisk Have.
Her skal vi på en guidet rundtur igennem Væksthusenes 4 klimazoner med fortællinger om natur og planter fra hele verden. Hør de gode historier, oplev naturens mangfoldighed og få et indblik i, hvordan vi både påvirker naturen og er helt afhængige af den.
Rundvisning starter præcis kl. 10 og varer en time. Vi deles i grupper af 15 personer. Pris ca. 32 kr. pr. person.

Efter rundvisning er der mulighed for at spise frokost i caféen eller spise medbragt mad ved borde i Botanisk have.

Kl. 13:00 mødes vi på P-pladsen ved Psykiatrisk Hospital i Risskov.
Her skal vi på rundvisning omkring de gamle bygninger, hvor vi hører et lille udsnit af hospitalets historie, det startede som Den Jydske Helbredelsesanstalt for Sindssyge i 1846 og som slutter med udflytningen til det ny universitetshospital i Skejby i 2018. Vi håber at få mulighed for at komme ind i hospitalskirken og Den Gamle Festsal med Herreværelset. Efter rundvisningen vil vi slutte af med besøg på Museum Overtaci, hvor vi vil stifte bekendtskab med hospitalets berømte patient, der mente der skulle være en overtosse, når der fandtes en overlæge, og derfor tog han navneforandring til Overtaci. På museet vil der være eftermiddagskaffe og kage. Pris for entré og kaffe vil være ca. 60 kr. pr. pers.

På turen tilbage til Blommehaven Camping gør vi holdt på Aarhus Ø, som er den nye havnefront, hvor der er mulighed for at se de nye moderne byggerier.

Kl. 19:00 fællesspisning med medbragt mad og hyggeligt samvær.

Søndag d. 4. juni 2017
AROS – Regnbuen – Musikhusparken
Kl. 10:00 mødes vi på P-pladsen Aros Allé 2 og følges til indgangen.
Aros er med sine 20.700 kvadratmeter fordelt over 10 etager ét af Nordeuropas største kunstmuseer. Bygningen er formet som en kube med en grundplan på 52 x 52 meter og en højde på 43 meter.
Her kan man bl.a. se Boy – drengeskulpturen der er 4,5 m høj og vejer 500 kg. Boy er på grund af sin størrelse og livagtighed et helt fantastisk syn, som mange spærrede øjnene op overfor.

Regnbue panorama – Over Aros’ tag svæver den dansk/islandske kunstner Olafur Eliassons permanente kunstværk, Your rainbow panorama; en 150 meter lang og tre meter bred, cirkelformet rundgang udført i glas i alle spektrets farver. Det farverige mesterværk har en diameter på 52 meter og er monteret på slanke søjler 3,5 meter over museets tagflade. Den besøgende kan herfra begive sig på en sansevandring gennem det cirkulære panoramiske forløb med udsyn til den omkringliggende by og bugt. Der er elevator til alle etager.
Aros besøg – Pris ca. 100 kr. pr. pers. (gruppebillet)

kl. 12:30 mødes vi foran Musikhuset (nabo til Aros) hvor stadsgartner Preben Larsen giver en kort fortælling om Musikhus parken.

Herefter går vi sammen ca. 10 min gang til Det Grønne Hjørne, hvor der venter en stor og spændende frokostbuffet til 79 kr. pr. person excl. drikkevarer.
Efter frokosten vil vi på vejen tilbage til bilerne komme forbi Aarhus Arrest og Det Gamle Tinghus (Retten i Aarhus).

På vejen hjem gør vi holdt ved Marselisborg Slot, hvor vi vil komme helt tæt på Slottet, havens skulpturer og slotshaven, hvor der bl.a. er mange gamle roser. (måske kommer der her en lille overraskelse )

Kl. 19:00 fællesspisning med medbragt mad og hyggeligt samvær.

Mandag d. 5. juni 2017
kl. 10:00 Standerstrygning – og tak for en god pinse

Sidste tilmelding d. 15. april 2017 – efter fristens udløb er tilmeldingen bindende.
Adresser og kørselsvejledning til besøgsstederne udleveres til Standerhejsning.
Turen er tilrettelagt så alle kan være med, og der er rig mulighed for at cykle i det naturskønne område.

Kommer I før eller bliver flere dage, har vi turforslag.
Udflugtsprogrammet er et samlet arrangement til ca. 271 kr. pr. person. Pengene bedes indbetalt på Adria Club Danmarks konto – nærmere besked herom kommer efter sidste tilmeldingsfrist.

0967 Anni & Preben Larsen
1036 Inge & Lars Nielsen

Sted:                              

Oprettet af: 1036 Inge & Lars Dyring ~ 

Tilmeldingsfrist: 15-04-2017 00:00

Max tilmeldinger: –