AFLYST 623 Tur til Rumænien 14 – 23 juli 2024

Oprettet af 1124 Oana Chirila
Dato: 24. jul. kl. 10:00 – 23:59
Antal deltagere: Max 25 deltagere
Tur til Rumænien d.14. – 23. juli 2024
I første omgang kun 10 vogne, da vi ikke kender pladserne endnu. Vi anbefaler jer at læse ferieindberetningen fra vores tur i Rumænien i 2018 her under filer.

Opdateret d. 4/2 -2024

Nu er vi klar med en tur plan til vores tur i Rumænien.

Bemærk at man ikke kan planlægge på samme måde som i DK og standarderne på campingpladserne i Rumænien er ikke så høje som her i Danmark. Camping i campingvogn og autocamper er begyndt for alvor her i de sidste 10 år. Der er en god udvikling på vej. Campingpladserne vil gerne have besked en uge før ankomst.
Bemærk: Ændringer kan forekomme.
Husk vejafgifter i Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn og Rumænien. Tjek opdateringsdatoen op i toppen. I starten af juli opretter vi en lukket FB gruppe med alle deltagerne.

Søndag 7. juli – Vi kører fra DK og stopper undervejs. Vi planlægger at være fremme i Mako, Ungarn d. 13/7.

PROGRAM:
Lørdag, d. 13. juli – ankomst i Mako i Ungarn ved grænsen med Rumænien. Her er vores officielle samlingspunkt, da byen ligger lige ved grænsen ved Rumænien.
http://www.campingmako.hu/?lang=gb
Adresse: Makó, Marospart, Báló-liget, 6900 Ungarn.
Campingpladsen ligger ved floden Mures. Der er flot natur på campingpladsen, en terrasse ved floden.
Pris 10 euro/nat/ person, børn op til 14 år – 5 euro.

Søndag, d. 14. juli
Flaget hejses.
Vi bliver her og vi prøver de termiske bader.
Om aftenen – briefing på campingpladsen.
https://hagymatikum.hu/en/pools/

Mandag, d. 15. juli – cirka 350 km – vi kører vi mod Sibiu i Rumænien.
Sibiu er en middelalderby grundlagt i 1190 af saksiske bosættere, derfor navnet ”Hermannstadt” på tysk. Den rumænske præsident Klaus Johannis stammer herfra. Vi kører en tur i byen og spiser på en restaurant om aftenen.
http://www.sibiu-turism.ro/Tourist-Information-Centres-The-Sibiu-Historic-Centre-Tourist-Information-Centre-Sibiu.aspx

Tirsdag d. 16. juli – cirka 200 km mod Transfagarasan (Den rumænske troldstige). Vi finder en campingplads midt på ruten. Vær opmærksomme på bremserne, da der er mange sving og nogle gange stejl.

Onsdag d. 17. juli – tur på Transfagarasan i egne biler uden campingvogn, da der ikke er parkeringspladser oppe på bjerget.
Transfagarasan ”Highway” blev bygget som en militærvej i 1970’erne under Ceausescus regime og er Rumæniens næsthøjeste bjergpas og når en højde på 2.042 meter og en længde på 95 km. Den har flere tunneler og viadukter end nogen anden rumænsk vej og kan prale af den længste tunnel – 884 meter Bâlea-tunnel. På toppen ved Balea Sø plejer det at være sne deroppe, så tag noget varm tøj med.
På grund af de mange s-kurver, hårnålsbøjninger og stejle nedkørsler er den gennemsnitlige hastighed langs vejen omkring 25 km / t. På vejen stopper vi også ved Vidraru sø og dam. Søen er kunstigt skabt. Dammen blev opført mellem 1961-1966 for at producere hydroelektricitet. Den er 166 m høj. Vi afslutter dagen ved den ortodokse katedral Curtea de Arges. Katedralen/ Klostret blev bygget i 1500-tallet og her ligger begravet den kongelige familie. Afsat ekstra penge for parkering (cirka 10 kr./time, og indgangsbillet til Klosteret cirka 10 kr./person)

Torsdag d. 18. juli – 170 km – kører vi mod Bran slottet og Peles Slottet – vi finder en base her.

Fredag d. 19. juli – Draculas slot https://bran-castle.com/
Bran Slottet (opført i 1122) ligger på grænsen mellem Transsylvanien og Valakiet og. Det er kendt som “Draculas slot” og bliver markedsført som hjem for titelkarakteren i Bram Stokers bog Dracula.
Priser: 120 kr./ person, børn 40 kr.

Lørdag, d. 20. juli – en tur i Brasov, vi skal se centrum og Den sorte kirke.
https://www.ghid-brasov.ro/index-en.html

Home


Den sorte kirke er den største kirke i Brasov, Rumænien. Det er en evangelisk kirke, opført i 1300-tallet i gotisk stil, men blev ombygget senere i 1800 tallet i barok stil. Den er 89 m lang og 44 høj. Navnet stammer fra en brand der skete i 1689, hvor murene blev sorte, og derfor navnet ”Den sorte kirke”.
Priser 35 kr/ voksen, ca. 15 kr. børn + 100 kr. guide

Søndag, d. 21. juli – Peles Slot. Mulighed for at tage en lift tur i bjerget.
https://en.peles.ro/
Pele? slottet er et ny renæssanceslot i Karpaterne nær Sinaia i Prahova-distriktet i Rumænien. Det blev opført mellem 1873 og 1914. Indvielsen blev afholdt 1883, og det blev bygget til kong Carol 1. Hohenzollern – Sigmaringen af Rumænien som sommerresidens.
Priser: 250 kr./ voksen, 70 kr./ børn

Mandag d. 22. juli – Vi kører mod Turda

Tirsdag d. 23. juli – Saltminen Turda, fælles spisning på restaurant om aftenen. Vi tager flaget ned.

Turda Salt Mine


Minen har produceret salt fra 1075 til 1932 og den ligger næsten 120 meter under jorden, blev udgravet i århundreder, inden den blev åbnet for offentligheden i 1992. De underjordiske, saltindkapslede kamre er nu vært for et pariserhjul, minigolf, bordtennis, et amfiteater og en sejl sø.
Priser: cirka 100 kr./ voksen, 50 kr./ børn

Onsdag d. 24. juli – vi kører mod Ungarn. Folk er velkommen til at følge med os.

Vi kan også kontaktes på e-mail oana@bernlow.dk eller Tlf xx xx xx xx

Vi glæder os at have jer med.
Mvh,
1124 Oana Elena, Vittus, Alexandra (13 år) og Emilia (11 år)